Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op via ons contact formulier of via info@heathenmead.nl.
Wij helpen je graag 🙂 !

Betalen

Heathen Mead wil graag iedereen de mogelijkheid geven tot een makkelijke afhandeling van de bestellingen en dus ook de betaling ervan.

Op dit moment zijn de betaalopties op de website:
* Bancontact
* Directe bankoverschrijving
* Ideal
* Klarna
* Paypal

PS:
Directe bankoverschrijving
Voor directe bankoverschrijving geldt dat als de betaling niet binnen 3 werkdagen zichtbaar is op de rekening van Heathen Mead, er even contact word opgenomen. Dit is alleen om je bestelling vlot te kunnen afhandelen. Bestellingen worden namelijk alleen verstuurd nadat de betaling ervan is afgerond.

Klarna
Klarna is een betalen achteraf optie die Heathen Mead aanbied.
Als je deze optie kiest zal de betaling verder afgehandeld worden door Klarna en niet door Heathen Mead. Voor vragen m.b.t. de procedures, richtlijnen en afhandeling, neem dan even direct contact op met Klarna. Mocht je er niet uitkomen dan wil Heathen Mead natuurlijk wel bemiddelen.

Bier

Bier met honing of mede.

Natuurlijk is er ook bier met daarin honing of mede verwerkt.
Het bier word eerst gebrouwen volgens het recept van de brouwer. Als deze vervaardigd is dan gaat de honing of mede erbij en komt het honingbier of medebier tot stand.
Het type bier en de soort mede zijn vrijelijk te combineren. De brouwer bepaald zelf welke combinatie zij prefereren.

Drinkhoorns

Zijn het echte hoorns?
Ja. Onze drinkhoorns zijn allemaal 100% natuurlijk en dus echte koeienhoorns.
Voor onze koeienhoorns worden geen koeien geslacht. De hoorns zijn allemaal bijproducten van vleeskoeien of koeien die aan een natuurlijk dood zijn gestorven.

Mijn hoorn wijkt af van de foto.
Omdat de hoorn van een echt levend dier komen zijn de maat, vorm en kleur van de hoorn bij elke hoorn anders. Omdat wij deze kenmerken niet in de hand hebben kunnen de geleverde hoorns natuurlijk afwijken van de foto op de site.

Moet ik mijn drinkhoorn onderhouden?
Zoals hierboven aangegeven zijn de drinkhoorns natuurproducten. Dat wil zeggen dat er enige onderhoud nodig is. Wees niet bang. Een drinkhoorn onderhouden is vrij simpel.

* Voor het eerste gebruik.
– Lauw warm tot warm water met wat zeepsop. Goed uitschudden en naspoelen.

* Na gebruik.
– Uitspoelen met koud of lauw warm water.

* Voor het opbergen.
– Uitspoelen met lauw warm tot warm water met wat zeepsop. Goed uitschudden en naspoelen.

Vaatwasser
Er word wel eens gevraagd of de drinkhoorn in de vaatwasser kan.
Ja, maar wij adviseren om het niet te doen.
Net zoals glaswerk zal uiteindelijk de glans van de hoorn verdwijnen en mat worden. Daarnaast is de samenstelling van een hoorn vergelijkbaar met je nagels.
Als de hoorn te heet word gewassen kan de vorm aangetast worden. Dat zou zonde zijn.
Dus het advies van Heathen mead … Was je hoorn met de hand.

Festivals en evenementen

Heathen Mead is ook te vinden op festivals en evenementen.
Wil je daar meer over weten neem dan een kijkje op onze kalender. Deze kun je vinden op de volgende link: https://heathenmead.nl/events/
Wil je ons niet missen, hou dan de agenda goed in de gaten!

PS:
Wegens Corona zijn er op dit moment nog geen evenementen waaraan wij deel kunnen nemen. Blijf de agenda in de gaten houden, dan ben je direct op de hoogte als we weer op een event aanwezig kunnen zijn!

IDin leeftijdverificatie

Wegens kinderfouten bij de afhandeling bij de banken id de IDin functie tijdelijk uitgeschakeld. Als deze zijn opgelost word de IDin functie weer ingeschakeld.

Wat is IDin?
IDin is een leeftijd verificatie tool die controleert, aan de hand van de bankgegevens van de koper, of de koper 18+ is. IDin is door de regering in het leven geroepen om 18+ webshop aankopen beter te kunnen reguleren. Ook op internet is het in Nederland verboden om bijvoorbeeld alcohol te kopen als je nog geen 18+ bent.

Voor wie is IDin bedoeld?
IDin is voor iedereen bedoeld die in Nederland woont en een 18+ item of service wil aanschaffen. Woon je niet in Nederland en bestel je een 18+ artikel (alcohol) bij Heathen Mead krijg je geen IDin procedure te zien.

Hoe werkt IDin?
Voordat je daadwerkelijk je bestelling betaald en plaatst op de website, moet in bepaalde gevallen de leeftijd van de koper worden gecontroleerd. In het geval van aankopen bij Heathen Mead word je bestelling nagekeken of je alcohol hebt besteld. Als dat zo is dan moet er een IDin controle plaatsvinden voordat je mag betalen. Via jouw bankgegevens word er digitaal bij de bank nagevraagd of de koper 18+ is of niet. De bank geeft een ja of nee retour en bij een ja, mag je verder naar de betaalprocedure op de website en je bestellingen afronden.

Voor meer gedetailleerde informatie kijk dan op de officiële IDin website: https://www.idin.nl/consumenten/hoe-werkt-het/

Blijven mijn gegevens beschermd?
Geen zorgen.
Heathen Mead ziet niks van de gegevens die jij invoert en verstuurd via de IDin controle. Het enige dat word geregistreerd is de ja of nee die de bank terugstuurt op de vraag of je 18+ bent of niet. Je gegevens worden ook hier dus beschermd door IDin.

Hoe vaak moet deze IDin controle?
Er zijn 2 manieren waarop de IDin controle word uitgevoerd.
1. Geen account
Als je een bestelling plaatst zonder account zal je elke keer opnieuw een IDin controle moeten uitvoeren. De website kan niet bepalen of je al eerder met dezelfde gegevens een bestelling hebt geplaatst.
2. Met account
Als je een account hebt hoeft je de IDin controle niet elke keer uit te voeren. Als je een account hebt word bij de eerste controle het resultaat aan je account gekoppeld. Op deze manier kun je dus vaker bestellen met maar 1 controle.
Uit veiligheidsoverweging is de controle niet permanent en moet elke 6 maanden opnieuw uitgevoerd worden.

Vanaf wanneer is IDin verplicht?
IDin is officieel verplicht vanaf 01-07-2021.
De Nederlandse wetgeving heeft bepaald dat een IDin controle voor 18+ artikelen via internet vanaf 1 juli 2021 verplicht is.

Om eventuele kinderziektes op te vangen heeft Heathen Mead bepaald om IDin vanaf 01-06-2021 te activeren, zodat er op 01-07-2021 geen onverwachte problemen meer optreden.

Mede

Wat is mede?
Mede is een drank die gemaakt wordt van honing en water en word in de volksmond ook wel eens honingwijn genoemd.

Honing bestaat voor een belangrijk deel uit natuurlijke suikers en tijdens het gistingsproces van mede worden deze suikers deels omgezet naar alcohol. De suikers die overblijven voegen toe aan de smaak en de algehele zoetheid van de mede.

Mede is een drank die al eeuwen lang wordt gedronken. Veel beschavingen beschouwde deze drank als een gift van de goden. Tegenwoordig is mede helaas minder populair, vooral in Nederland, maar daar gaan wij verandering in brengen!

Houdbaarheid
Mede blijft heel erg lang goed.
Net als wijn kan mede soms jaren lang worden bewaard, mits dit onder juiste omstandigheden is. De gemiddelde geadviseerde bewaartijd van een ongeopende mede zonder vruchtensappen, is gemiddeld zo’n 5 jaar.
Houd er wel rekening mee dat de smaak van een mede na 1 jaar eventueel kan gaan afwijken/verminderen.

Een geopende fles kan het best worden bewaard in de koelkast.
Een mede met een alcohol percentage van minder dan 10% krijgt een bewaaradvies van 2-4 weken.
Een mede met een alcohol percentage van meer dan 10% krijgt een bewaaradvies van 4-8 weken.
Mede met fruitsappen krijgen van ons standaard een bewaaradvies van 2-4 weken. Dit komt omdat de fruitsappen gevoeliger zijn voor bederf.

Nu dragen wij een advies uit over de houdbaarheid van een geopende fles mede in de koelkast, maar dat is geen grens. Je kunt zelf bepalen of je de mede nog wilt drinken of niet. Je merkt aan de zuurheid van de mede of deze nog drinkbaar zou kunnen zijn of niet. De smaak van mede word sterk beïnvloed als deze aan het bederven is. Natuurlijk adviseren wij om de mede weg te gooien als er vlokken of andere deeltjes in de mede zitten die er normaliter die in thuis horen.

Verzenden

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?
Alle bestellingen worden pas verzonden nadat de betaling ervan is voltooid. Dit is om te voorkomen dat Heathen Mead wordt geflest. Jij als klant wil graag onze goede service en onze producten netjes en verzorgd ontvangen. Heathen Mead vind het prettig om daarvoor een kleine tegemoetkoming te ontvangen. 🙂

Hoe snel wordt mijn bestelling verwerkt?
Wij streven ernaar om alle bestellingen op de dag van bestellen te verwerken. Vaak lukt ons dat, maar we houden technisch gezien een verwerkingstijd aan van 2 tot 3 werkdagen. In het weekend (za-zo) worden geen bestellingen verwerkt.
Vertragingen vanuit de transporteur liggen buiten onze macht natuurlijk.

Wat zijn de verzendkosten?
Heathen Mead hanteert verschillende verzendkosten.
Voor Nederland:
Een verzending binnen Nederland via DPD Parcelshop kost €6,50.
Een verzending binnen Nederland via Standaard DPD kost €8,50.
Een verzending binnen Nederland via PostNL Pick Up point kost €8,00
Een verzending binnen Nederland va Standaard PostNL kost €8,50.
Gratis verzenden binnen Nederland is vanaf €100,- winkelwaarde.
Voor België:
Een verzending naar België via DPD Parcelshop kost €8,00.
Een verzending naar België via Standaard DPD kost €12,00.
Een verzending naar België via PostNL Pick Up Point kost: €12,00
Een verzending naar België via Standaard PostNL kost €14.00.
Gratis verzenden naar België is vanaf €125,- winkelwaarde.

Kan ik naar een postbus versturen?
Je bestelling kan alleen naar een fysiek (echt bestaand) adres verstuurd worden. Hou er rekening mee als je een verzendadres opgeeft.

Track&Trace.
Bij het verzenden van je bestelling hoort ook een T&T code.
Deze code hoor je via de transporteur in je mail te ontvangen.
De T&T word over het algemeen verzonden zodra je bestelling door de transporteur is ontvangen.

Waarom wordt er bij het afleveren van mijn bestelling om ID-verificatie gevraagd?
De huidige wettelijke regels omtrent de regels voor alcoholverkoop op afstand geven aan dat het verplicht is, dat bij het afleveren van alcoholische producten een ID-Leeftijdcheck word gedaan.
Meer hierover lees je op: https://www.nvwa.nl/onderwerpen/regels-voor-verkoop-alcohol/regels-alcoholverkoop-op-afstand-online

Kan ik mijn bestelling ook ophalen?
Naast verzenden is het ook mogelijk om je bestelling op te halen.
In dat geval kun je bij het betalen aangeven dat je je bestelling graag wilt ophalen. Je kunt nu zelf even contact opnemen met Heathen Mead of Heathen Mead neemt zelf even contact op om een afspraak met je te maken om je bestelling af te halen.
Bellen is sneller. 😉
LET OP!   Bij het afhalen is ID-verificatie verplicht!

Ik heb een specifieke vraag over mijn levering.
Is je bestelling niet of niet goed aangekomen? Heb je een andere specifieke vraag over je levering? Neem dan even contact op via https://heathenmead.nl/contact/  of via info@heathenmead.nl

Voorraad

Het kan natuurlijk voorkomen dat er een (of meerdere) product(en) niet meer op voorraad is of zijn. Als een product onverhoopt niet voorradig is proberen wij zo snel mogelijk het product weer voorradig te krijgen. Onder normale omstandigheden duurt het nooit langer dan 3-5 werkdagen, maar soms kan iets langer duren.

Mocht je graag willen weten wanneer een product weer op voorraad word verwacht neem dan even contact op via https://heathenmead.nl/contact/  of via info@heatenmead.nl.

Overige vragen

Bestelling afgerond maar nog niks ontvangen.
Als je status bij Heathen Mead op afgerond komt te staan, betekend dat dat je bestelling in ingepakt en klaargezet voor verzenden. Het betekend dus niet dat je je bestelling al hebt ontvangen. Normaal krijg je vanaf de status afgerond, jouw bestelling binnen 1 a 2 werkdagen aangeboden.
Heb je na 2-3 werkdagen nog niets ontvangen, neem dan even contact op via https://heathenmead.nl/contact/  of via info@heathenmead.nl.

Factuur niet ontvangen.
Je factuur word tijdens je bestelling automatisch opgemaakt. Zodra je bestelling is geplaatst en de status in behandeling krijgt, verstuurd het systeem jouw factuur naar het door jouw opgegeven mail adres. Zorg er dus voor dat je mail adres in orde is.
Heb je je factuur niet ontvangen, neem dan even contact op via https://heathenmead.nl/contact/  of via info@heathenmead.nl.

Track & Trace code niet ontvangen.
De Track & Trace code word verzorgt door de transporteur die jouw bestelling komt aanbieden. Op het moment dat de transporteur jouw bestelling van ons overneemt, zul je via de door jouw opgegeven mail adres je Track & Trace code ontvangen. Zorg er dus voor dat je mail adres in orde is.
Heb je na 1 werkdag nog geen Track & Trace code ontvangen, neem dan even contact op via  https://heathenmead.nl/contact/  of via info@heathenmead.nl.

Specifieke vragen.
Heb je een specifieke vraag die niet in de F.A.Q. word behandeld, neem dan even contact op via https://heathenmead.nl/contact/  of via info@heathenmead.nl.